Hely képe

The School of Knowledge - A Tudás Iskolája

Cím:
Ötvös utca 10. Budaörs, 2040
Telefon:
+36 20 555 6611
Email:
info@atudasiskolaja.hu

Angol-Magyar Digitális Általános Iskola

A jövőbe mutató képzési rendszerek alkalmazásának elkötelezett híveiként, a megszokottaktól eltérő, High-Tech oktatás keretei között biztosítjuk a gyerekek számára az alapfokú képzést, angol és magyar nyelven. Ennek megfelelően, olyan újfajta szemlélettel fordulunk gyermekek felé, mely a kényszerű tudáselsajátítás helyett, a mindennapokban élménnyé teszi számukra a tanulást. A képzés rendszerének megalkotása során figyelembe vettük a különböző képzési rendszerünk során szerzett tapasztalatainkat is.

Ennek magániskolának a működési keretrendszerét foglaltuk össze a következő informális tájékoztatóban.

1./ Tanulói státusz (a szülő döntésének megfelelően)

A gyerekek nálunk “Magántanuló” vagy “Egyéb diák” státuszban vannak.

2./ A Helyszín, a Nyitvatartási és az Oktatási idő

A “The Castle of Knowledge School”-nak helyet adó épület, Budapest és Budaörs határán, a budaörsi Frankhegy lankás oldalában, az Ötvös utca 8. és 10. szám alatt, nagy parkosított ingatlanokon található.
Az iskola épülete 8.00-tól 17.00-ig lesz nyitva. Reggel 8.00 és 8.55 között lesz lebonyolítva a reggelizés és ezen idő alatt felügyeletet és elfoglaltságot is biztosítunk a gyerekek számára.
Az oktatást csak 9.00-kor (!) kezdjük el, és a tömbösített képzés keretei között, csengetési rend nélkül, a gyakorlással együtt maximum 14.30-kor be is fejezzük azt. Házi feladatot nem adunk a gyerekeknek, azonban, ha ők maguktól szeretnének, akkor a délutáni időszakban is tovább fejleszthetik a tudásukat, melyhez hozzáférhetővé tesszük számukra az iskolában, a képzésben felhasznált rendszereket. A napközbeni oktatás időszakában kerül lebonyolításra a tízórai és az ebéd elfogyasztása is.
A tanítás 14.30-as befejezését követően 17.00-ig biztosítunk felügyeletet a gyerekeknek és ezen időszak alatt kerül sor az uzsonnáztatás, a fakultatív foglalkozások és szakkörök lebonyolítására is. Ezt az épületet 17.00-kor fogjuk bezárni.

3./ Az oktatás és a digitális képzés

Az iskolai képzés egyik alappillére az, hogy a gyerekek számára megkötés nélkül tudjuk biztosítani a folyamatos átjárhatóságot az állami vagy egyéb magán oktatási rendszerekbe, ezért a képzés menete lépést tart a közoktatással, vagy is inkább megelőzi azt.
A gyerekek a tananyagot, a ma elérhető legkorszerűbb – és hozzájuk is közel álló – digitális technika segítségével, élményszerű és interaktív tanulás mellett fogják elsajátítani, melynek az alapeszköze egy jó minőségű TABLET lesz, melyet a szülők a saját, legkedvezőbb beszerzési lehetőségeik figyelembe vételével vásárolhatnak meg. Ennek az eszköznek a specifikációját minden beiratkozó diák szülei megkapnak. Ebben a privát tablet-ben lesz a gyerekek valamennyi tankönyve, feladatlapja és füzete is, melyet természetesen bárhol és bármikor – a tanuláson kívüli egyéb dologra is – használhatnak majd.
Az oktatáshoz szükséges valamennyi további eszközt, szoftvert és kommunikációs csatornát természetesen az iskola biztosítja.

4. / A Tanárok

A gyermekek oktatásában magyar és külföldi kollégák fognak részt venni, akik megfelelő felkészültséggel és gyakorlattal rendelkező tanítók.

5./ Az oktatás nyelve

Az oktatás és a napi kommunikáció nyelve az angol lesz, azonban van két tantárgy (matek és a történelemi-természeti alapismeretek) amit két nyelven, illetve lesz egy tantárgy (magyar nyelv és irodalom) amit értelemszerűen magyarul oktatunk. A többi tananyag megismertetése angol nyelven történik. A megfelelő angol nyelvtudással rendelkező gyermekek részére a 3. osztálytól lehetőséget biztosítunk további idegen nyelv elsajátításának a megkezdésére is.

6./ Tanítási szünetek

Mivel a korlátlan átjárhatóság biztosítása érdekében, a képzésben lépéselőnyben leszünk az állami iskolákkal szemben. Az éves tanítási program összeállítása során, a közoktatás rendszeréhez igazodó éves oktatási napszám kerül meghatározásra. Ennek a megfelelően lesz őszi, téli, sí, tavaszi és nyári szünet is.

7. / Költségtérítés és fizetés ütemezése

A “The Castle of Knowledge School” – étkezéssel együtt – fizetendő térítési díja 138.000.- Ft/fő/hó, melyet 10 hónapra számolva egyben vagy két egyenlő részben kell megfizetni, minden év szeptember 05-éig illetve február 05-éig (690.000.- Ft/fő/félév).

A “The Castle of Knowledge School” azaz “A Tudás Iskolája” működése során is azokat a szempontokat helyezzük előtérbe, amit a Little Star óvoda működése során már évek óta követünk. Nálunk első szempont, hogy a gyermekek egyéni tempójú fejlődésének a biztosítása, családias hangulatú helyen és légkörben (Keep Smile) történjen. A második szempont, hogy a szülők elégedettek legyenek a gyermekük fejlődésével, arról folyamatosan tájékoztatást kapjanak és kérdéseikkel bármikor megkereshessenek minket, valamint, hogy gyermekeiket biztonságban tudják. A harmadik szempont pedig az, hogy képzési rendszerünket minél szélesebb körben igénybe tudják venni a családok, ezért hajlandóak és képesek is vagyunk az egyedi, családra szabott megoldások megteremtésében.

A felmerülő kérdéseitek bátran keressenek meg minket, az iskola vagy a Little Star óvodánk 06-20/333-99-11-es elérhetőségén.

Ne feledjék, mi komolyan gondoljuk a The Castle of Knowledge School (A Tudás iskolája) jelmondatát, vagyis „Up for Life” azaz mi “Az életre nevelünk”.