Hely képe

Magyar Hangszóró Rendszerek Kft.

Cím:
Finn utca 2. Székesfehérvár, 8000
Telefon:
+36 22 510 400 +36 70 305 2537
Web:
http://psshungary.hu/

A belgiumi központú Premium Sound Solutions székesfehérvári leányvállalatában kollégáink több, mint húsz éve állítanak elő prémium minőségű hangszórókat.

Bár a városban a vállalatot mindenki a HSS néven ismeri, talán kevesen tudják, hogy a cég hivatalos neve kezdettől fogva és mind a mai napig – Magyar Hangszóró Rendszerek (röviden: MHR) Kft. A HSS a hivatalos nevünk angol tükörfordításának kezdőbetűiből (Hungarian Speaker Systems) összerakott rövidítés. Az utóbbi néhány évben a HSS tulajdonosára, a belgiumi központú Premium Sound Solutions (magyarul: ”prémium minőségű hangtechnikai megoldások”) vállalatcsoportra való utalással a PSS Hungary nevet is használjuk, megkülönböztetve magunkat a multinacionális cégcsoport többi tagjától, ilyenek például az anyavállalat PSS Belgium, a mexikói PSS Mexico, a PSS China, PSS Malaysia, vagy éppen a PSS India. Bármelyiket is használjuk a három név közül, az MHR, a HSS, vagy a PSS Hungary mindegyike ugyanazt a Székesfehérváron már több mint húsz éve minőségi hangszórókat és hangtechnikai berendezéseket gyártó lelkes közösségünket jelenti, melynek termékei vásárlóinkon keresztül, az ismert és márkás autókat összeszerelő gyárak által a világ minden részére eljutnak.

A HSS-t 1995 júniusában alapította a zsebrádióiról, hangdobozairól (no meg a villanyborotváiról) méltán híres elektronikai óriás, a holland PHILIPS belgiumi hangszórógyára, a jelenlegi anyavállalatunk elődje, közösen a fehérvári VIDEOTON-nal és egy osztrák kereskedelmi bankkal. A PHILIPS nem titkolt célja az volt, hogy saját nyugat-európai tevékenységének egy részét Magyarországra telepítse. A gyártást a VIDEOTON Ipari Parkban kezdtük 65 fővel és kétféle termékkel, melyekből az első évben összesen mintegy félmillió – főleg PHILIPS televíziókba épített – hangszórót gyártottunk. A következő négy év a robbanásszerű növekedés ideje volt, 1999-ben már 550 munkatársunk majdnem tízmillió hangszórót készített. A közel százféle termék között ekkorra már megjelentek az első autóipari felhasználású hangszórók is. Ez azért volt fontos, mert az autóipar egy egészen más világ, a sokkal szigorúbb minőségi és gyártástechnológia feltételek teljesítésével – mintegy felsőbb osztályba lépve – egy új vásárlói csoport igényeinek is meg tudtunk felelni.

PSS Hungary: egy modern multinacionális vállalat Fehérváron

2000-re kinőttük a VIDEOTON-t és átköltöztünk a Sóstói Ipari Parkban jelenleg is használt, sokkal tágasabb épületünkbe, ahol folytatódott az autógyárak által elvárt – és soha véget nem érő – minőségi fejlődés. Ennek kapcsán megváltozott a termékpaletta: a korábbi kisméretű hangszórók helyett nagyobb mélysugárzó hangszórókat és hangdobozakat kezdtünk gyártani, kizárólag az autóipar számára. A termelésben a hagyományos gyártószalagokat lecseréltük a legmodernebb cellás gyártórendszerekre, melyekkel nemcsak sokféle terméket lehet gyártani, hanem a napi gyártott darabszámot is széles határok között változtathatjuk. Az új rendszer segítségével a vásárlói igényeket szintre raktárkészlet nélkül azonnal tudjuk kielégíteni: naponta ezerszám szállítunk ki hagszórókat és hangdobozokat közvetlenül a gyártósorról szerte Európába (BMW, VW, Audi, Land Rover, …….), illetve a belgiumi anyacégen keresztül Amerikába is. Az éves darabszámunk jelenleg kb 5 millió darab késztermék amit 250 munkatársunk állít elő.

A fejlődés lehetővé tette, hogy a dolgozóink munkakörnyezetét is jelentősen javítsuk. Büszkék vagyunk arra, hogy a folyamatos létszámnövekedés ellenére a HSS-ben máig megmaradt a kezdeti időszakban kialakult közvetlen, családias légkör. A jó közérzetet tovább erősítik a rendszeres közösségi események is, mint például az évenkénti családi nap, a karácsonyi ünnepség, pénzügyi évzáró ebéd, nőnapi megemlékezés, egészségmegőrző-rekreációs lehetőségek. Támogatjuk továbbá a munkatársaink egyéni fejlődését célzó szakmai továbbképzéseket (például számítógépes tanfolyamok) és rendszeresen szervezünk díjtalan angol nyelvtanfolyamokat. A multinacionális belső környezetet kihasználva a megszerzett angol nyelvtudás a vállalaton belül kiválóan alkalmazható és továbbfejleszthető.

Jövőbeni terveink

A PSS vállalatcsoport, és benne a fehérvári gyár is, a következő néhány évben ismét jelentős bővülés előtt áll. A saját portánkon maradva: a vállalatcsoport stratégiai tervei alapján 2020-ig olyan új vásárlók számára fogunk prémium minőségű hangtechnikai termékeket gyártani, mint a Mercedes, az Audi vagy éppen a villanymotoros autókat gyártó amerikai Tesla. Ehhez a létszámunkat és a gyártott darabszámot a mostani értékek duplájára kell emelnünk. A jó hír az, hogy a fejlesztést megalapozó hosszútávú rendelések ehhez már rendelkezésre állnak, így a jelenlegi és a hamarosan hozzánk csatlakozó munkatársainknak a jövőben is biztos megélhetést tudunk kínálni.