Hely képe

Pepperl+Fuchs Fém- és Műanyagtechnikai Kft.

Cím:
Kistó u. 16. Veszprém, 8200
Telefon:
+36 88 545 900
Email:
sales@hu.pepperl-fuchs.com
Web:
http://www.pepperl-fuchs.hu/

Veszprémi fém- és műanyag fröccsöntött alkatrészeket, készre szerelt üvegszálas fénykábeleket, fröccsöntött kábelegységeket termelő, német tulajdonú cég.

A Pepperl+Fuchs cégcsoport alapjait 1945-ben Németországban, Mannheimben rakta le a két alapító, Walter Pepperl és Ludwig Fuchs. Az elmúlt fél évszázad alatt a rádiószervíz és transzformátorgyár, kisvállalatból a gyártás- és folyamatautomatizálásban és gyújtószikramentes ipari automatizálási termékek szállításában világszerte ismert és megbecsült, több mint 5400 főt foglalkoztató, számos termékcsoportban piacvezető nemzetközi cégcsoporttá fejlődött. Az ipari automatizálás piacának meghatározó szereplőjeként termékeit széles körben ismerik és használják, többek között az olaj-, gáz-, gyógyszer-, vegyiparban, nyomda- és papíriparban, illetve autógyártásban, textil- és csomagolóiparban.

A megnövekedett piaci igényekre válaszul a P+F cégcsoport gyártása túlnőtte a németországi termelőüzemek (Mannheim, Berlin, Tuttlingen, Esslingen, Viernheim, Bühl) kapacitását, ezért újabb gyártó egységeket létesített az USA-ban, Olaszországban, Szingapúrban, Indonéziában, Kínában, Indiában és Brazíliában.

A cég fejlődési dinamikája és terjeszkedési ütem figyelemreméltó, hiszen a 2009-es válság ellenére törtetlen.

Elmondható, hogy az elmúlt több mint fél évszázad során a Pepperl+Fuchs újabb és újabb impulzusokat ad az automatizálás világának és mértékadóként szolgál a minőség és az innovatív technológia területén. Elektronikai érzékelőinek és interfész-alkatrészeinek fejlesztése, gyártása és értékesítése révén az egész világot behálózza, a gyártás és a szervizszolgáltatás területén nyújtott nagyfokú rugalmassága révén személyre szabott komplett megoldásokat kínál minden partnerének.

Közel tizennyolc éve a mannheimi vezetésnek Veszprémre esett a választása, hogy az infrastrukturálisan jó adottságokkal rendelkező városba telepítse új alapanyag gyártó leányvállalatát. A veszprémi gyár látja el érzékelők fém- és műanyag fröccsöntött alkatrészeivel a Pepperl+Fuchs Csoport egész világot behálózó gyártóüzemeit, továbbá készre szerelt üvegszálas fénykábeleket és úszókapcsolókat, valamint fröccsöntött kábelegységeket állít elő belső és külső megrendelői számára.

A Jürgen Chrobak vezette veszprémi vállalatfolyamatos fejlődés jellemzi. A rendkívül megnövekedett keresleti igények miatti fokozott termelés arra sarkallta a veszprémi egység vezetőit, hogy tovább lépjenek. A fejlesztés részeként néhány nagyon korszerű fröccsöntő gépet és forgácsoló automatát szereztek be, valamit a kézi munka igényes termelő területet a dolgozói létszámát közel duplájára emelték. A jelenleg 500 fő feletti létszám a termelő és kiszolgáló egységek területének növelését is megkövetelte.