Hely képe

Gere Tamás & Zsolt Pincészet és Diófa Panzió

Cím:
Diófás u. 1. Villány, 7773
Telefon:
+36 72 592 009
Email:
info@geretamas.hu
Web:
http://www.geretamas.hu/

Több mint 25 éve a piacon

Pincészetünk teljes mértékben családi vállalkozás, mely évtizedek óta szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik Magyarország legdélebbi és egyben legnépszerűbb borvidékén, a Villányi Borvidéken. Az első saját palackozású borunkat 1988-ban hoztuk forgalomba, mely révén mára már az ország legismertebb pincészeteinek egyikévé váltunk. Gere Tamás neve 25 éve jelent egyet a piacon a kiemelkedő minőséggel.

Jelenleg 35 hektáron gazdálkodunk. Ültetvényeink a borvidék legjobb adottságú területein helyezkednek el. A minőség elkötelezettjeként kizárólag palackozott borok előállításával foglalkozunk. Éves termelésünk 250 – 300 ezer palack közé tehető. Termékpalettánkban egyaránt megtalálhatóak a fehér, rosé és vörösborok. Boraink 2006 óta az egész borvidékre kiterjedő eredetvédelmi rendszer keretében kerülnek forgalomba ( DHC Villány ).
A termelés nagyjából 80 % – át az alapsorozat ( DHC Classicus ) borai adják, míg a válogatás sorozat borai ( DHC Premium ) csak néhány ezres tételben készülnek. A forgalom döntő részét is így a Classicus borok adják, melyek elsősorban nagyáruházakban jelennek meg. Prémium boraink ezzel ellentétben kifejezetten a gasztronómia és borszaküzletek számára készülnek kis mennyiségben.

Az egyre növekvő igények miatt a 2000-es évek eleje óta folyamatosan fejlesztjük és bővítjük technológiánkat és szolgáltatásainkat. 2002 – ben készült el új villányi palackozó üzemünk és vendéglátó egységünk. Majd 2006-ban a jelenleg 20 fős panziónk, most már konferencia teremmel is bővítve. A 2010 szüretet pedig már a kétszeresére bővített és új technológiával felszerelt feldolgozó üzemünkbe zajlott.

Munkánk során mindenekelőtt a terroir jegyek megőrzését tartjuk szem előtt a tradicionális borkészítéssel karöltve természetesen. Különösen fontos célkitűzés borászatunk számára a magyar fajták megőrzésének és népszerűsítésének kérdése is.
Célunk mindenekelőtt palackba zárni Villány egyedi adottságait és hangulatát.

A Diófa Panzió Villány központjában, egy csendes udvarban fekszik. Borvidéki hangulattal, napjaink igényeinek megfelelő minőséggel várják Önöket!
Vendégeink kényelméről 9db kétágyas szoba (ezek közül 3db pótágyazható) és egy 4-6 férőhelyes, tágas családi apartman gondoskodik. Szobáink saját fürdőszobával, LCD-TV és egyénileg szabályozható hűtő (klíma)-fűtő berendezés felszereltek. Ingyenes Wifink az egész épületben fogható. Udvarunkon díjmentes parkolási lehetőséget biztosítunk vendégeink számára.

Hangulatos kerthelyiségünk tökéletes helyszín baráti borozgatásokhoz, beszélgetésekhez.
Programlehetőségként borkóstolásra, pincelátogatásra, kerékpárkölcsönzésre, konferenciaterem használatra van lehetőség. Házias hidegkonyhával, a vidék ízeivel és hangulattal várjuk kedves Vendégeinket egész évben!
A szállásdíjak tartalma:

bőséges reggeli (igény esetén laktóz- és glutén mentes terméket is biztosítunk)
udvari parkolási lehetőség
érkezéskor egy pohár üdvözlő ital
WIFI elérhetőség
díjmentes kerékpár kölcsönzés

Látnivalók és programötletek

Templom-hegyi Kilátó (Villány), lovaskocsizás a borvidéken, Szoborpark (Villány), Siklósi Vár és Várszínház, Harkányi Gyógy- és Strandfürdő, Máriagyűdi Kegytemplom, Sikósi Thermal Spa strandfürdő, Pécs gazdag kulturális programjai…

További szolgáltatásaink:

Jól felszerelt konferenciaterem (projektor, led TV, Flip-chart, párnázott székek, WIFI)
Borkóstolás, pincelátogatás
Palackozó üzem megtekintése
Igény esetén gyermekeknek babaágyat, babakádat díjmentesen biztosítunk
széf szolgáltatás
programszervezés

Szállás megrendelő formanyomtatvány letölthető itt!