Hely képe

Major-Árva borház

Cím:
Rozmaring utca 1. Felsőcsatár, 9794
Telefon:
+36 30 908 7882
Email:
borturizmus@gmail.com
Web:
http://www.majorarvaborhaz.hu/

Érezze magát jól, kellemes körülmények között a szőlő és a bor világában! Borházunkban kellemes körülmények között kínáljuk saját termelésű fehér és vörösborainkat, gyümölcsleveinket. Bemutatjuk a szőlőfeldolgozás és borkészítés technológiáját. Vendégeinket megismertetjük a borkóstolás fortélyaival, a borbírálati lapok segítségével lemérhetik, hogy melyik borfajtánk felel legjobban az Önök ízlésének.

A borkóstolás során különleges borkorcsolyákat kínálunk, hogy az egyes borfajtákat szakszerűen el tudják választani. Szőlőültetvényeink az Alpok lábánál, Vaskeresztes, Felsőcsatár és Horvátlövő térségében kerültek eltelepítésre.

A mérsékelt, párás, kiegyenlített klíma, az ásványi anyagokban gazdag talaj különleges ízvilágot ad borainknak. Fajtaválasztékuk mind a fehér, mind a vörösborfajták vonatkozásában bőséges.

Megtalálhatók a hagyományos fajták (Kékfrankos, Merlot, Zweigelt, Cabernet) és a feltörekvő, különösen finom bort adó újdonságok (Dornfelder, Acolon, Regent, Cabernet Dorsa) is. Fehérszőlőfajták közül a könnyed, illatos fajtákat kínáljuk (Cserszegi fűszeres, Chardonnay, Bianca, Muskotály).

Bemutatótermünk 50 fő fogadására alkalmas. Hívjuk a baráti társaságokat, borbarátokat látogassanak meg bennünket, töltsenek el néhány órát boraink ízlelésével.