Hely képe

Kiss-Kert 2000

Cím:
Magyarország
Telefon:
+36 20 344 1538
Email:
kisskert2000@kisskert2000.hu
Web:
http://www.kisskert2000.hu/

Ingyenes kerttervezés, amennyiben megrendeli a kivitelezést.

1993-ban alapított vállalkozásunk közmű-, út-, kert-, táj és vízépítés minden területén nyújt szolgáltatást.

Szolgáltatásaink

Kertápolás

Termőre metszés
Növény-egészségügyi munkák
Ápolási munkák

Táj- és kertépítés
Kerttervezés

Kert és parktervezés, mely alapja a kert és tájépítésnek. A szolgáltatásban az egyszerű növénytelepítési feladatoktól a talajmechanikai, geodéziai, statikai vizsgálatokon keresztül, bonyolult terek elkészítéséig, kivitelezés előtti engedélyezéséig mindenben a megrendelő szolgálatában állunk.

Földmunkák, tereprendezés, területek megtisztítása

Területek megtisztítása során a nem kívánt növényanyag, építési törmelék eltávolítását tudjuk vállalni
Területek szintjeinek kialakítása, földek, termőföldek beszerzése, mozgatása. Szükség szerinti ember illetve gépek biztosításával. A szintek kialakításánál a legmodernebb lézeres mérőműszerekkel tudjuk ellenőrizni munkánkat.

Támfalak, rézsűkialakítások

A kertekben jelentkező szintkülönbségek áthidalására az alábbi megoldások állnak rendelkezésünkre:

Beton támfalak

Beton támfalak lehetnek szög- vagy súlytámfalak. Adhatnak látszó felületet és alapját adhatják különböző burkolatoknak. A kert stílusának megfelelően választjuk ki a beton támfalak technológiáját.

Rönk támfalak

Rusztikus kertekben két méter kiálló magasságig alkalmazhatunk kemény fából készült rönk támfalakat is. Megjelenésüket tekintve lehet hántolt, körmart vagy fűrészelt kivitelű. Felületüket hagyhatjuk kezeletlenül, vagy festve, impregnálva. Rönk támfalakból élő vizeknél ízléses és tartós partvédelmet lehet kialakítani (itt célszerű vörösfenyőt használni).

Flórakosaras rézsűmegerősítés

Modern kertekben rézsűk megtámasztására lehetőséget adnak a különböző beton elemekből készült flórakosarak. A meredekségtől függően több vagy kevesebb növényanyag beültetésére alkalmas. Kis meredekségű támfalaknál a növényanyag annyira feldúsítható, hogy szinte teljesen eltűnik a megtámasztást biztosító elem.

“Szárazon” rakott támfalak

Főleg mediterrán típusú kertek kedvelt eleme, a rusztikusan, kötőanyag nélkül összeillesztett támfalak. Előnyük, szépségükön túl, hogy megroskadásuk esetén könnyen javíthatóak, és élettartamuk hosszú.

Sziklakertek

Manapság igen kedvelt rézsűmegerősítési eljárás, kövek, növények változatos kavalkádjával ékesítheti a kertet.

Földtámfalak

Elsősorban ipari vagy nem kiemelt megjelenésű helyeken, ahol erős helyhiány mutatkozik, műanyag és acélhálók segítségével igen meredek rézsűk alakíthatók ki. Felületüket cserjeanyaggal, esetleg gyeppel takarhatjuk. Az eljárás kiválóan alkalmas vízjárások gátjainak, út- vagy vasúti építmények megerősítésére.
Csapadékvíz-elvezetések, drain technológiák

Különböző drain-technikák beépítésével a felszíni, illetve talajvizek elvezetését problémamentesen tudjuk kezelni. Tetőkön, burkolt felületeken keletkezett vizeket ízléses víznyelők segítségével illetve csőhálózaton keresztül vagy szikkasztó kutakba, vagy csapadékvíz-hálózatba vezetjük.

Kerti utak, tipegők
Térkövek

A mai kertek útjait manapság modern anyagokkal szoktuk burkolni. Ide tartoznak a betongyártás termékét alkotó térkövek. Megjelenésük az egyszerűtől az igényes antikolt felületekig terjed. Nagy előnye az öntött betonokkal szemben a könnyű javíthatóság.

Kis- és nagy kockakövek

A romantikus kertek burkolatát természetes alapanyagú faragott kövekből a legcélszerűbb kialakítani. Tartósságukat a történelem már igazolta.

Terméskövek

A szabálytalan alakú csak egyik oldalán idomított kövekből évezredeken keresztül épített az ember utakat. Ezek rekonstrukciójánál ma is alkalmazzuk ezt a technikát. Az eljárás hátránya az egyenetlen útfelület, melyen a járás és a felületkezelés is nehézséget okoz.

Gyephézagos térkő

Mai világunkban a beépíthetőségi határok igen korlátozottak. Kisebb segítséget adhat a gyephézagos térkő, mely csak 50%-os beépítettségnek számít. Intenzív öntözés mellett a forró nyári hónapokat kivéve még elfogadható minőségű gyepet is nevelhetünk közte.

Gyeprács

Ha már elfogyott a beépíthetőségi területünk, de mégis szeretnénk stabilan járható és zöld felületet, akkor a gyeprács adja a megoldást. Elsősorban parkolóknál és családi házaknál számolhatunk vele.

Lépcsők

A lépcsők kialakítása számtalan megoldást kínál. Elsősorban a kertben futó utakhoz és egyéb épített műtárgyakhoz igazodva készítjük azokat. A teljesség felsorolása nélkül készülhet: fából, térkőből, terméskőből stb.

Tipegők

Készülhetnek terméskőből, fából esetleg térkőből vagy előre gyártott elemekből. A kertben csak haladási irányt mutatnak, de nem adnak folyamatos, száraz burkolatot, inkább csak csalogatnak a kertbe.
Tavak, csobogók

A kert talán leghangsúlyosabb elemei a kerti tavak, csobogók, vízjátékok, vízesések. A mozgó vizek izgalmasabbá, mozgalmasabbá varázsolják a kertet, míg az álló vízfelületek az örökkévalóság nyugalmát árasztják. A feladattól függően előre gyártott, vagy helyben kialakításra kerülő módszereket alkalmazunk.

Automata öntözőrendszerek

Automata öntözőrendszerek telepítésével jelentősen megkönnyítjük a zöldterületek ápolását. Vállalatunk az igényektől függően: Gardena, Toro, Rainbird, Hunter gyártmányú rendszereket telepít. A modern technológiák segítségével lehetőség nyílik az optimális vízmennyiség optimális időben történő szakszerű kijuttatására. Ezzel a növények vízigénye azok szükségleteinek megfelelően biztosítható, legyen az gyepfelület, cserje- vagy évelőágy, zöldségeskert, üvegház vagy balkonláda.

Növénytelepítések

A kertek leghangsúlyosabb elemei a növények, meghatározzák annak stílusát, hangulatát. Szerencsénkre választási lehetőségünk határtalan.

Fák

A törpéktől a monumentális méretekig kínálják magukat. Méreteik, színeik mindig elvarázsolják az embert. Még kis kertbe se féljünk fát ültetni!

Örökzöldek

Bár hazánkban nem őshonosak, de elengedhetetlenek a modern kertépítésben, megjelenésük elsősorban a téli kertek pompáját növeli.

Cserjék, talajtakarók

Alkalmazásuk mind szoliterként, mind sövényként, csoportosan ültetve, vagy akár talajtakaróként környezetünk meghatározó elemei.

Évelők, egynyáriak

A színes, tarka, pompázatos kert évelők és egynyáriak nélkül elképzelhetetlen. Segítségükkel még az újonnan épített terek is pillanatok alatt élővé, gazdaggá válnak.

Gyep

A smaragdzöld gyepfelület a színek megnyugtató alapját adja. Telepítése történhet gyepszőnyeg terítésével, mely gyors és látványos, valamint magvetéssel, mely költségkímélőbb, de lassúbb. Vethetünk angol pázsitot vagy különböző virágmagokkal keverve tarka mezőt.

Tetőkertek
Intenzív

Ahol lehetőség nyílik minimum 1 méter vastag földréteg terítésére, ott építhetünk intenzív kertet, mely megjelenésében semmiben nem különbözik a hagyományos kertektől.

Extenzív

Azokon a tetőkön, ahol csak 10-20 cm ültetőközeg kihelyezése lehetséges, olyan növényeket telepítünk, melyek a természetben is sekély talajokon, rossz vízgazdálkodás mellett is szépen díszítenek. Ilyenek elsősorban a varjúhájfélék, melyek változatos virágzásukkal pompázatossá tehetik tetőinket.
Játszóterek, sportpályák

Játszóeszközök

Közterek, de egyre gyakrabban magánkertek elengedhetetlen tartozékai a különbözõ játszóeszközök. Szín- és formagazdagságuk játékra csábítja sokszor nem csak a kicsiket, de a szülőket is.

Gumiburkolat

Elsősorban játszóterek és sportpályák balesetmentes kialakításához alkalmazzuk a gumiburkolatokat. Könnyű színezhetőségének köszönhetően változatos terek alakítható ki.

Kerti építmények, berendezések

A kert használhatóságát, kényelmünket az alább felsorolt elemek, építmények segíthetik:

Pergolák
Szaletlik
Kerítések
Térelválasztók
Növénytámok
Tűzterek
Kerti világítások
Kerti bútorok

Út- és közműépítés
Közműépítés

Vállalkozásunk elsősorban az útépítéssel összefüggő víz-, szennyvíz-rendszerek építését vállalja.

Útépítés

Cégünk évek során a kertépítés mellett az útépítésekben találta meg a tevékenység másik pólusát. Készítünk utakat, parkolókat, aszfaltozás alá, vagy térkővel esetleg gyepráccsal vagy gyephézagos térkővel burkolva.

Magasépítés

A vállalkozás 1993-ban Kanadából importált, előregyártott családi házak értékesítésével és építésével kezdte meg tevékenységét. Későbbiekben már ezt a tevékenységet elhagyta, de egy-egy családi ház építését vagy egyéb kőműves munkát felvállal. Mára ez a tevékenység a vállalkozás legkisebbik részét teszi ki.