Hely képe

Korall számítástechnika, telekommunikáció

Cím:
Köztársaság u. 44/A Tatabánya, 2800
Telefon:
+36 34 512 630
Email:
korall@korall.hu
Web:
http://korall.hu/

A KORALL Számítástechnikai és Kereskedelmi Kft. 1990-ben alakult magánvállalkozás.  Megalakulásunk óta nyújtunk magas színvonalú informatikai szolgáltatást, elsősorban Komárom-Esztergom megyei cégek és magánszemélyek részére.

Cégünk tevékenységi körei: 

  • számítógépek, perifériák és kellékanyagok forgalmazása;
  • rendszerszoftverek, katalógus szoftverek forgalmazása;
  • számítástechnikai szervizszolgáltatás;
  • telefonközpontok forgalmazása;
  • telefontechnikai szervizszolgáltatás;
  • helyi és távoli hálózatok tervezése, kivitelezése;
  • rendszermérnöki és rendszergazdai szolgáltatások;
  • műszaki informatikai szaktanácsadás

A felsorolásból kitűnik, hogy ügyfeleink számára komplex műszaki megoldásokra törekszünk, a legkorszerűbb hardver kínálatot ajánljuk. Szerződéses keretek között forgalmazzuk és néhány esetben közvetlenül szervizeljük az IBM, HP, DELL, FujitsuSiemens, EPSON, BROTHER, CANON, PANASONIC, LG, SAMSUNG, D-LINK, CISCO, D-Link, SMC, APC hardver eszközeit. Regisztrált partnerként forgalmazzuk és telepítjük a MICROSOFT, ESET, CA, és Symantec cégek szoftvereit.

Cégünk munkatársai nagy informatikai tapasztalattal rendelkeznek, többségük több mint húsz éve dolgozik a szakmában. Elsősorban erre a tapasztalatra építve, cégünk a hagyományos kereskedelmi tevékenység mellett széleskörű szervizfeladatokat is ellát. Ennek keretében eseti és átalánydíjas formában végzünk javításokat, megelőző karbantartásokat, valamint egyedi hardver fejlesztési feladatokat. Országos szervizprojectekben is részt veszünk.

Több mint 15 éve tervezünk és építünk strukturált hálózatokat kulcsrakészen, 25 éves gyári garanciával. Vállalkozunk meglévő hálózatok felmérésére, átalakítására is, ha azt a felhasználó lassúnak, bizonytalannak érzi. Olyan helyen, ahol nem lehetséges a kábelezés (pl. műemléki épület) vagy túl nagy „felfordulással” járna, vezeték nélküli hálózatok (WLAN) telepítését ajánljuk. Ezzel a technológiával akár 46 km távolságot is át tudunk hidalni. Természetesen nem csak a fizikai hálózat kiépítését végezzük el, hanem az ügyfelek elvárásának legmegfelelőbb aktív elemeket (SWITCH, ROUTER…) illetve szünetmentes tápegységeket is telepítjük, aktiváljuk, szem előtt tartva a villámvédelmi szempontokat. Vállaljuk a kiépített hálózatok rendszerfelügyeletét is.

Vállaljuk a távoli telephelyek közötti integrált adat és hangátviteli kapcsolatok megvalósítását is, korszerű eszközökkel.

1992 óta telepítünk és szervizelünk telefonközpontokat, telefonkészülékeket és faxokat. Először csak PANASONIC márkával, ma már SIEMENS, ERICSSON, BOSCH, AVAYA és ALCATEL típusokkal is foglalkozunk. Már nem okoz gondot egy 2-300-as mellékszámú központ telepítése sem. Természetesen a telefonközpontok telepítésén komplett telefonrendszerek kiépítését értjük, azaz az alapszolgáltatásokon túl tarifáló rendszert, DECT rendszert (mobil mellékállomási rendszer), hangposta rendszert, IP telefonrendszer illesztést és minden egyéb elérhető szolgáltatást telepítünk, igény szerint.

Folyamatosan keresünk új műszaki megoldásokat és termékeket valamennyi profilunkban.

Jelenlegi létszámunk 10 fő, ebből 6 fő felsőfokú műszaki végzettségű. Szolgáltatási feladatokat 5 fő lát el, 2 fő a kereskedelemben, 3 fő adminisztrációs területen dolgozik.

Az egyre erősödő piaci elvárásokhoz való alkalmazkodás és jól felfogott érdekünk miatt,  2001 novembere óta rendelkezünk ISO minőségirányítási rendszerrel – jelenleg ISO 9001:2008-al, amely kiterjed a kereskedelmi és szerviz tevékenységre, a számítógép gyártásra és a hálózatépítési munkákra.