Hely képe

Veszprém Aréna

Cím:
Külső-kádártai út 5. Veszprém, 8200
Telefon:
+36 88 688 504
Email:
veszpremarena@veszpremarena.hu
Web:
http://www.veszpremarena.hu/

Veszprém Aréna: A modern multifunkciós rendezvénycsarnok

A Veszprém Aréna sport- és kulturális rendezvények otthona. Egy modern multifunkciós rendezvénycsarnok, ami 2008-ban nyitotta meg kapuit, s története során közel kétmillió vendéget fogadott falai között.

A királynék városának büszkesége, a méltán világhírű kézilabdaklub is itt székel: a gárda edzéseit, bajnoki és Bajnokok Ligája mérkőzéseit is itt rendezik méghozzá többnyire tömött lelátok előtt. A küzdősportok állandó otthonául szolgáló létesítmény számos további sporteseményt is rendre vendégül lát, de bátran nevezhetjük a veszprémi kultúra megkerülhetetlen sarokpontjának is.

A VeszprémFest évről évre a zenei világ legnagyobb állócsillagait hozza el az Aréna nézőterére, de a Bakony régió fő gasztronómia attrakciója, a BakonyExpo is tömegeket vonzó eseménnyé vált. A sportmérkőzéseken több mint 5000 szurkoló, kulturális rendezvényeken a szükséges beépítés, áttájolás ellenére is több mint 4000 néző foglalhat helyet a Veszprém Arénában. A nyitás óta eltelt közel 10 év alatt megközelítőleg 1,9 millió nézőt fogadott az épület. Ezen belül a sporteseményekre több mint 1 millióan voltak kíváncsiak.

Az Aréna sokkal több mint egy rendezvényhelyszín. Társadalmi kapcsolatok színtere, egy közösségi hely, ahol az emberek a versenysport szeretetén keresztül találkozhatnak, beszélgethetnek. Edzőtáborok, sportfesztiválok helyszíne is, de a legmagasabb színvonalú kulturális, szórakoztató rendezvények is rendre ide látogatnak, csakúgy mint, a grandiózus üzleti kongresszusok, vallási rendezvények, vásárok, workshopok vagy kiállítások.