Hely képe

Guri Pilis Ser Vár

Cím:
Fő u. 21. Pilisvörösvár, 2085
Telefon:
+36 70 224 0909
Email:
info@servar.hu
Web:
http://servar.hu/
Nyitvatartás:
Hétfő:
12:00 - 20:00
Kedd:
12:00 - 20:00
Szerda:
12:00 - 20:00
Csütörtök
12:00 - 20:00
Péntek:
12:00 - 20:00
Szombat:
09:00 - 20:00
Vasárnap:
09:00 - 18:00

A jászapáti Guri Sörfőzde pilisvörösvári várfoglalásának nyomán a Pilis Ser Várban HÚSZFÉLE MINŐSÉGI KÉZMŰVES SÖR kapható ELVITELRE, frissen csapolva

Királyi sörök lovagias áron Jászságból Pilisi otthonokba.

Hogy kerültek pont jászapáti sörök Pilisvörösvárra? Elmeséli az alapító!

Fábián Zoli vagyok, a Pilis Ser Vár egyik alapítója. Mivel Jászapátiból származom, gyakorlatilag földik vagyunk a Guri Sörfőzdével. Fiatalon többször megfordultam a kocsmájukban. Látásból ismertük is egymást a tulajdonossal, Imrével, de akkoriban még nem társalogtunk. Évtizedekkel később szakmailag találkoztunk újra a sörfőzdébe szánt rozsdamentes lemezek kapcsán. Közben sokat beszélgettünk a főzde fejlődéséről és az új generációs söreikről. Természetesen végigkóstoltam a kínálatot, és figyelemmel kísértem a biatorbágyi Serház nyitását is.

Megkedveltem a söröket, a koncepciót és csapatot, így együtt neveltük fel az ötletet, hogy jelenlegi otthonomba, a Pilisbe is elhozom a szülőföldem kiváló söreit. Az egyik jó barátommal társulva, lépésről lépésre megvalósítottuk és elindítottuk, a Guri Pilis Ser Várt Pilisvörösváron, a Fő utcán. Így most alaphangon 20 féle, különböző típusú, jó minőségű, magyar kézműves sört csapolunk elvitelre, háromféle kiszerelésben.

A személyes kötődésen túl azért jó, hogy pont a Guri Sörfőzde termékeit hoztuk el a városba, mert ők kettős jó céllal terjesztik a sört: legyen minőségi és változatos, de ugyanakkor legyen elérhető áron kapható. Kínálatukkal meghúztak egy olyan aranyközéputat, amire nagyon kevés más példa van Magyarországon. Rendszeresen új fajtákkal jelentkeznek. Az utóbbi évek hódító fajtáin túl (APA, IPA, porter, stb.), igazán újhullámos söröket (pl.: hoplager, milk stout, milkshake pale ale) és idehaza egészen ritka típusokat is főznek (pl. altbier, summer ale, bécsi ászok, trappista tripel). Cserébe viszont nem ritkán csavarnak a recepten trükkös hozzávalókkal (bourbon vanília, earl grey tea, gyömbér). Viszont ezt a szortimentet érezhetően a kisüzemi sörökre ma átlagosan jellemző árszint alatt teszik elérhetővé.

Most már a pilisvörösváriak is a hét mindennapján megkóstolhatják és hazavihetik (vagy bárhova máshova: ajándékba, buliba, kirándulni, piknikre, grillpartyra) a 20 sörfajta bármelyikét.

Gyertek el hozzánk bátran, mert kóstolási lehetőséggel várunk, hogy ne vegyetek zsákbamacskát. Érdeklődjetek, teszteljetek és jelezzetek vissza, és amelyik tetszik abból “csomagolunk” 0,5 vagy 1,0 vagy 2,0 literes kiszerelésben. Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre és a kedvenceitekre. Mi is mindig tudni szeretnénk, hogy épp melyik Pilisvörösvárnak és környékének kedvenc Guri söre.