Hely képe

Dunaharaszti Sószoba

Cím:
Somogyváry Gyula u. 2. Dunaharaszti, 2330
Telefon:
+36 20 665 3860
Email:
info@dunaharasztisoszoba.hu
Web:
http://www.dunaharasztisoszoba.hu/

Aktív sószobánk lényege, hogy a szoba klímáját egy sógenerátor készíti elő. Ez a gép 2 – 5 mikron közötti szemcsenagyságra őrli a sót, melyet aeroszolként juttat a sószóba légterébe. A sószemcsék különleges állapotát az elektromos felületi töltésüknek és az ionizációnak köszönhetjük. Ez a sóköd lebeg a sószoba légterében, melynek belélegzése igencsak jótékony hatással van az emberi szervezetre.

Virtuális „kirándulás” a sószobába

Minden szülő tudja, milyen fájdalmas érzés a beteg gyermekünkre nézni… főleg, mikor allergiától vagy asztmától szenved. Annak reményében, hogy segítsünk rajta, minden gyógyszeripari újdonságot kipróbálunk. Pedig néhány esetben lehet találni alternatív megoldást a gyógyulásra, amit a modern orvostudomány is megerősít és néhány éve saját tapasztalatból is állíthatom.

Miről beszélek most? Hallott-e Ön már a „haloterápiáról”?

A kifejezés talán ijesztően hangzik, pedig egy nagyon hatékony megoldást kínál. A haloterápia, amely a só görög elnevezéséről „hals” kapta a nevét, sóterápiát jelent. A terápia egy speciális sós légtérben való tartózkodás, amely a sóbarlangok mikroklímáját próbálja megteremteni, ezáltal segít megbirkózni számos betegséggel, minimális gyógyszerek bevétele mellett vagy akár teljesen elhagyva azok szedését. A sóbarlang pozitív hatásairól sokat olvashatunk, a só negatív ionjai jótékonyan hatnak az egészségre, a sós levegő beindítja a gyógyulási folyamatot.

Mi a lényege a haloterápiának?

A sószoba légterében lévő só megköti az apró szennyező elemeket, így tisztítja a levegőt és csökkenti a légzőszervi tüneteket. A száraz sóterápiánál egy úgynevezett sógenerátor/ “halogenerator” finomra őrölt sóaeroszolt fúj a légtérbe, amely a levegőt telíti meg ionokkal. A kutatások mai állítása szerint az allergia, asztma kezelésében jótékonyabb hatású a száraz sóterápia alkalmazása. A sógenerátor száraz nátrium-klorid aeroszolt bocsájt ki, erős hatást kifejtve a sókristályokra, amelynek köszönhetően hatékonyabbak a különböző légúti betegségek kezelésében. Ezek a sórészecskék, belélegezve eljutnak a hörgőkig, ott feloldódnak, majd a szennyeződések megkötése utána azokat felköhögjük és megszabadulunk a nyálkahártyát irritáló baktériumoktól, szennyeződésektől. A sós levegőtől elpusztulnak a fertőzést okozó baktériumok, így az allergia, asztma tüneteitől szenvedő betegek szó szerint „fellélegezhetnek”.

Elmondhatjuk tehát, hogy a sóterápia erősíti az immunrendszert, jótékony hatással van az allergiára, asztmára, légúti megbetegedésekre, továbbá jótékonyan hat a reumára, bőrgyógyászati panaszokra, előidézi a pszichikai, fizikai javulást, valamint javítja a vérkeringést. Segít mindezek megelőzésében valamint az arc- és homloküreg gyulladás utókezelésében. A haloterápia megsemmisíti a betegségeket okozó baktériumokat és javítja az immunrendszer védekezőképességét. Ez egy természetes gyógymód, a kezeléseknek nincsenek kellemetlen mellékhatásai, bár van akinél az első néhány alkalommal erősödnek a tünetek – ez egy normális reakció, amelytől nem szabad megijedni. Mivel a sóterápia egyben relaxáció is, így hat a testünkre és a lelkünkre egyaránt.