Hely képe

Kapos Atlas Gépgyár Kft.

Cím:
Jutai út 37. Kaposvár, 7400
Telefon:
+36 82 528 542
Email:
info@kaposatlas.hu
Web:
http://www.kaposatlas.hu/

Cégprofil

Fő profilunk a hegesztett acélszerkezetek gyártása, ami kiterjed a mezőgazdasági és építőipari rakodógépek szerkezeti egységeire, továbbá e gyártmányok hidraulikus szerelésére és a hozzá kapcsolható munkaeszközök gyártására. A rendelkezésünkre álló technológiák lehetővé teszik egyéb darabolási (olló-, plazma-, lángvágás), hegesztési (Cloos hegesztőrobot, ill. minősített hegesztőmunkások), forgácsolási (NC, CNC megmunkáló központ) feladatok elvégzését, valamint nemrégiben létesült festőüzemünkben a megrendelői igényeknek megfelelően a készre festést is. Kis és nagyszériás, valamint egyedi munkákat egyaránt vállalunk.

Küldetés

Célunk, hogy megbízható minőségű acélszerkezetek előállításával maximálisan kielégítsük vevőink igényeit, magas színvonalon szolgáljuk ki őket. Folytonos fejlesztéssel és fejlődéssel igyekszünk megfelelni az acélszerkezet- és gépgyártás kihívásainak, a jövőben is pontos és precíz munkával állunk vevőink rendelkezésére.

Minőség- és környezetpolitika

A Kapos Atlas Gépgyár Kft. emelő és anyagmozgató gépek, munkaeszközök, hegesztett és megmunkált részegységeinek gyártásával, festésével és szerelésével foglalkozó vállalat. A stratégiai iránynak megfelelően a vezetés legfontosabb célja, hogy termékei és szolgáltatásai minőségével maradéktalanul megfeleljen a vevők igényeinek, biztosítsa megelégedettségüket, gondoskodjon a környezet védelméről. Ennek érdekében integrált irányítási rendszert működtetünk, melyben a következő fő alapelveket fogalmaztuk meg:

Hatékony, gazdaságos, stabil működésünkkel biztosítjuk a minőség (MSZ EN ISO 9001:2015) – és környezetirányítási (MSZ EN ISO 14001:2015) rendszer működtetéséhez szükséges emberi és anyagi erőforrásokat

A Társaság vezetése folyamatosan figyelemmel kíséri az integrált rendszer működését; konkrét, mérhető célkitűzéseket fogalmaz meg annak értékelhetősége érdekében

A vevői igényeket minden szempontból kielégítő termékeket gyártunk, módszeresen törekszünk a hibák megelőzésére; határidőre történő szállításokra

Kölcsönösen előnyös kapcsolatok kialakítására törekszünk szállítóinkkal, partnereinkkel;

Rendszeres képzéssel és továbbképzéssel biztosítjuk, hogy munkatársaink a minőség- és környezetközpontú rendszer fenntartásában aktívak és eredményesek legyenek

Folyamatos fejlesztéseket végzünk a minőség, a környezetvédelem és a munkavédelem területén;
Környezetvédelmi céljaink elérése érdekében olyan intézkedéseket hozunk, amelyek lehetővé teszik a környezetterhelési kockázatok mérését, értékelését és csökkentését.

Kötelezettséget vállalunk arra, hogy a vonatkozó környezetvédelmi és egyéb jogszabályokat, hatósági előírásokat (megfelelési kötelezettségeket) maradéktalanul betartjuk, törekszünk a környezetszennyezés megelőzésére és a környezeti hatások-, a környezetterhelés csökkentésére, a környezeti teljesítmény növelése.
Törekszünk a minőségi munkavégzésre, a környezettudatos vállalati kultúra fenntartására.

Nyilatkozatunkat (mely megfelel a szervezet szándékainak és környezetének, valamint támogatja annak stratégiai irányvonalát) megismertetjük munkavállalóinkkal, partnereinkkel, alvállalkozóinkkal, és azt a mindennapi munkavégzés során érvényesítjük, folyamatainkat rendszeresen átvizsgáljuk, és folyamatosan fejlesztjük. Elvárjuk, hogy munkavállalóink, alvállalkozóink személyes tudásukkal és felelős munkavégzésükkel járuljanak hozzá a vállalkozás sikeréhez.

MEGELÉGEDETTSÉG, MINŐSÉG, MINIMÁLIS MELLÉKTERMÉK

TECHNOLÓGIA

Acélfeldolgozás

SM2530A gyár infrastruktúrája, technológiája elsősorban a melegen hengerelt acélkohászati termékekből (lemezek, köracélok, csövek stb.) biztosít lehetőséget alkatrészek, illetve ezekből összehegesztett és forgácsolással megmunkált részegységek gyártására.

A fő technológiai lehetőségek – lángvágás, darabolás, acélszemcsés sörétezés, hajlítás, különféle forgácsolási műveletek, védőgázas hegesztés, festés – szinte teljes körű szolgáltatásra adnak lehetőséget. A technológia egyik fő erőssége a hegesztési tevékenység, erre a feladatra minősített hegesztők állnak rendelkezésre.

2008 második félévében beszereztünk és beüzemeltünk egy MAZAK megmunkáló központot. Az említett berendezés első lépcsőben a hegesztett első-vázegységek forgácsolását fogja végezni, bővítve forgácsolóműhelyünk kapacitását.

A hegesztőműhelyek termelésének növelését egy kétkaros CLOOS hegesztőrobot beszerzésével oldottuk meg.

A Társaság termék tervezési-fejlesztési tevékenységet nem folytat.

Daraboló, lángvágó üzemegység:

SM2764A Kapos Atlas Gépgyár Kft. daraboló, lángvágó üzemegysége a beérkező alapanyagot dolgozza fel. Fő feladata, hogy a hegesztő munkahelyeket megfelelő mennyiségű és minőségű alkatrésszel lássa el. Profilunk plazmavágás, lángvágás, szemcseszórás, egyengetés, élhajlítás és darabolás. Plazmavágó gépünkkel különböző minőségű acéllemezeket vágunk. A vágásterveket a SAPS proW, illetve Messer–OmniWin szoftverrel készítjük, törekedve a minél jobb anyagkihasználtságra. Havi viszonylatban a lángvágó műhely lángvágó és plazmavágó gépekkel, három műszakos munkarendben átlagban 500 tonna lemezt darabol fel az általunk gyártott termékekhez.

Daraboló lángvágó berendezések:

Szalagfűrész
Plazmavágó
Élhajlító
Nagy körfűrész
Egyengető hengersor
Marógép
Lemezolló
Szemcseszóró
Marógép cső maratáshoz
Lángvágógép
Egyengető prés

ACÉLMEGMUNKÁLÁS

Hegesztő:

SM3064Gyárunk hegesztőműhelyeinek fő tevékenysége hegesztett szerkezetek gyártása a végfelhasználó számára. Hegesztési üzemmódjaink: MIG normál üzemmód, MIG impulzus üzemmód. Hegesztési technológiánk felöleli a szerkezeti acélok jelentős skáláját, a finomszemcsés acélok közül a 960-as folyáshatárig. Kézi ívhegesztő gépeink inverteres, impulzusos technikával vannak ellátva. Bi=bekapcsolási idő: 100 % 400 A, szinergikus vezérléssel.

Alkalmasak vagyunk az AWI eljárásban történő hegesztéshez is, pl. alumínium és ausztenites acél hegesztésére. Rendelkezünk a Nagy Hegesztési Alkalmassági Vizsgálattal, az EN 18800 SLV Duisburg intézetének vizsgájával. Hegesztőink 90%-a minősített hegesztő.

SM3052A hegesztési feladatokat az adott munkadarabhoz tartozó saját gyártású forgatóberendezések segítségével tudjuk pozicíonálni. Bizonyos speciális munkadaraboknál hegesztősablonokat alkalmazunk, amelyek a speciális igények figyelembevételével saját gyártásban készültek. Az alkatrészek összeállításához szintén saját gyártású összeállítókészülékeket használunk.

A hegesztő üzemegység berendezései:

Fogyóelektródás védőgázos ívhegesztő
Körvarrat hegesztő
CLOOS hosszvarrat impulzus hegesztő
Precíziós körvarrathegesztő
CLOOS Romat impulzus hegesztőrobot
Hegesztőmanipulátor