Hely képe

i-quadrat Építész- és Mérnöki Iroda Kft.

Cím:
Baláca sor 17. fszt. 4. Veszprém, 8200
Telefon:
+36 88 591 990
Email:
hungaria@i-quadrat.com
Web:
http://www.i-quadrat.com/

Építési projektmanagement, Komplex tervezés, Hidak és mérnöki műtárgyak

Az i-quadrat filozófia

Az építés évezredek óta az emberi civilizáció elemi szükségleteit elégíti ki.

Míg korábban a megrendelő – építő és építtető – egy személyben végezte a tervezést, szervezést és megvalósítást, ma ezeket a feladatokat külső specialistákra – az építési projekt managerekre, beruházási tanácsadókra bízzák.

Az építés időt, energiát és sokrétű szaktudást igényel. Minél összetettebb egy építkezés, a megrendelőnek annál kevesebb saját feladataira szentelhető ideje marad, alaptevékenysége korlátozódik. A projektmanager ezen segíthet. Felesleges feladatoktól mentesítheti, időt és költséget megtakarítva számára.

Az építés mindig tőkeigényes és hosszútávon megtérülő befektetés. Az építtető és projektmanagere közötti együttműködés alapja ezért a szükséges szaktudás mellett a feltétlen, kölcsönös bizalom és megbízhatóság. Az első gondolattól a befejezésig terjedő folyamatban a beruházási tanácsadó az elkötelezett, kompetens személy az építtetői érdekek képviseletére, és védelmére.

A bizalom és megbízhatóság a sikeres együttműködés alapja.

Rólunk

Az i-quadrat hungária kft. olyan mérnöki iroda, amely az építőipari beruházások irányításával, tervezésével, ellenőrzésével foglalkozik, és építési projektek sikeres lebonyolítását vállalja.

A vállalkozás külföldi befektetők magyarországi ipari beruházásainak megvalósítására alakult 1999-ben. Az eltelt évek alatt a cég profilja jelentősen kibővült, így az indulás óta projektirodából, a magasépítési mérnöki tevékenység szinte teljes spektrumát lefedő építési projektmanagement irodává fejlődött. Ipari és logisztikai létesítmények, oktatási épületek, műemlékek felújítása, rekonstrukciója, közintézmények akadálymentesítése, és sikeres pályázatok jelzik mérföldkőként fejlődését.

Az ezredforduló után irodánk szélenergia hasznosítását célzó beruházások, szélparkok szervezésével és tervezésével is foglalkozott.

Az elmúlt években tevékenységünk az infrastrukturális beruházások lebonyolításával, hidak tervezésével is bővült.

Feladatunk

Egyrészt a beruházási döntést előkészítő műszaki dokumentáció és költségkalkuláció összeállítása, és a megvalósítás előfeltételeként, a szükséges építési és szakhatósági engedélyek beszerzése. Másrészt a beruházás szervezése, lebonyolítása valamint a megvalósítás irányítása és ellenőrzése.

Feladatunkhoz tartozik a beruházás előkészítése, a vázlatterv, a telekvásárlás előkészítése. Ennek során dolgoztunk már együtt a megbízó kívánságára külföldi mérnöki- és építészirodákkal is.

A projektmanagement a részletes tervezést, a beruházás vállalkozásba adásának lebonyolítását, a fővállalkozó kiválasztását, a szerződések előkészítését, a hatóságokkal való kapcsolattartást, a kivitelezés költségeinek, határidőinek kontrollját vezérlését éppen úgy magában foglalja, mint az építkezés műszaki ellenőrzését, a munkák koordinálását, és a minőségi követelmények érvényesítését.

Különleges szolgáltatásaink

Külföldi ügyfeleink képviseletét, mint tárgyalópartnerek külföldön és egyidejűleg helyben Magyarországon is biztosítjuk, a beruházás aktuális állásáról pedig rendszeres állapotjelentések formájában tájékoztatjuk. Csapatunk a magyar és a német mellett az angol és holland nyelvet is használja.

Német-magyar mérnökirodaként szoros kapcsolatban állunk német nyelvterületen honos partnerirodáinkkal, a Singen-i PML, a Frankfurt-i ARCADIS–Homola és a Graz-i IKK cégekkel. Cégünk tagja a FIDIC magyar tagszervezetének, a Tanácsadó Mérnökök és Építészek Szövetségének.

A beruházás megvalósításának folytonosságát cégünk az első tervektől az átadásig biztosítja. Ügyfeleink érdekeit az építési piac és praxis ismeretében tudjuk képviselni és érvényesíteni.