Hely képe

Fusetech Kft.

Cím:
Guba Sándor u. 38. Kaposvár, 7400
Telefon:
+36 82 529 270
Email:
info@fusetech.hu
Web:
http://www.fusetech.hu/

Küldetésünk

A Mersen és Hager Group tagjaként, azonosulva alapvető értékeikkel a küldetésünk DIN szabvány szerinti kis- és középfeszültségű biztosítóbetétek és alkatrészeik gyártása, biztonságos környezetben előállított minőségi termékeink pontos kiszállítása Megrendelőinknek, folyamatos fejlődés és pénzügyi növekedés.

Cég bemutatása

A Fusetech Kft. a túláramvédő biztosító betétek egyik európai kulcsgyártója. Több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezünk a világszínvonalú biztosító betétek gyártásában. Termékeinket világszerte alkalmazzák akár olyan létesítményekben is, mint az atomerőművek és olajfúrótornyok. Vállalatunk egyike a három legnagyobb európai gyártónak, közel 350 alkalmazottal. Több mint 6 millió biztosító betétet gyártunk évente modern és folyamatosan fejlődő gyártóhelyünkön.

Tekintse meg bemutatóvideónkat!

Cégtörténet

A kaposvári székhelyű FUSETECH Kft. 2007. július 1-én kezdte meg tevékenységét. A FUSETECH Kft. mint „joint venture” az előző tulajdonos, a WEBER AG, illetve a mögötte álló Hager Group 50%-os, valamint a Ferraz Shawmut 50%-os tulajdoni részével alakult. A cég fő tevékenysége kisfeszültségű NH és nagyfeszültségű HH biztosítóbetétek gyártása. A szerelési munkák mellett sajtolt fém alkatrészek, valamint áramváltók gyártásával is foglalkozik. A Fusetech Kft. kereskedelmi tevékenységgel nem foglalkozik, csak a tulajdonosok felé értékesít.

2007 előtt két különálló Kft. dolgozott ezen telephelyen.

Az egyik az 1992-ben alapított KAWETRA Kft, amelynek fő tevékenysége Magyarországon egyedülállóként kisfeszültségű NH biztosítóbetétek gyártása volt. A KAWETRA Kft a saját termékei mellett a svájci WEBER AG termékeit is forgalmazta a magyar piacon.

A másik az 1997-ben alapított EFEN Kft., amelynek fő tevékenysége Magyarországon szintén egyedülállóként a nagyfeszültségű HH és NNG biztosítóbetétek gyártása volt. Kereskedelmi tevékenysége a saját termékek értékesítése mellett a német EFEN GmbH termékeinek magyarországi forgalmazását ölelte fel.

A 2007-ben alakult FUSETECH Kft-nek csak felét adja az imént említett KAWETRA és EFEN Kft. a másik felét az új tulajdonostárs, a Ferraz Shawmut hozta, úgy, hogy NH biztosítóbetét gyártását telepítette át Franciaországból és Tunéziából Kaposvárra a 2007 és 2010 közti időszakban, valamint a francia szabvány szerinti nagyfeszültségű MV biztosítóbetét gyártását Franciaországból 2008-ban. Párhuzamosan hozzánk került a Mersen NH betétek fém alkatrészeinek gyártása is. A Ferraz Shawmut 2010-ben változtatta a nevét Mersen-re.

A Mersen 2011 – 2012 időszakban a Fusetech-be hozta a Németországi M.Schneider NH biztosítóbetét gyártását.

A FUSETECH Kft. termékpalettája az egykori KAWETRA Kft. és EFEN Kft. termékeit tartalmazza, valamint a Ferraz Shawmut később Mersen Kaposvárra költöztetett termékeket. A termékpaletta racionalizálása 2010-ben kezdődött. Mivel 3 NH biztosítóbetét család gyártása került egy gyárba, lehetővé vált a termékpaletta tisztítás, és a párhuzamos gyártások megszüntetése a tulajdonosok közreműködésével. A változtatásoknál a kézi gyártás helyett az automatizált gépi gyártás került előtérbe. A több mint 11 ezer cikk a szabványos alkatrészek mellett rengeteg speciális terméket tartalmaz melyeket csak 1 – 1 végfelhasználó alkalmaz.