Hely képe

Kerekerdő Kertépítő Kft. - Tervező Iroda

Cím:
Szentlászlói út 13. Szentendre, 2000
Telefon:
+36 26 593 690
Email:
iroda@kerekerdokert.hu
Web:
http://www.kerekerdokert.hu/
Nyitvatartás:
Hétfő:
09:00 - 15:00
Kedd:
09:00 - 15:00
Szerda:
09:00 - 15:00
Csütörtök
09:00 - 15:00
Péntek:
09:00 - 15:00
Szombat:
-
Vasárnap:
-

A Kerekerdő Kertépítő Kft. egyedi, igényes kertek tervezésével és kivitelezésével foglalkozik. Szeretjük a különleges megoldásokat, változatos növényanyaggal dolgozó, élő kertek kialakítására törekszünk. Munkánk során kiemelkedő szerepet kap az ökologikus szemlélet, az élő anyag tudatos alkalmazása, mely alapvető a növényi és állati életközösségek szempontjából. Fontosnak tartjuk megmutatni, hogy a kertünk nem csupán „dísztárgy” vagy műalkotás, hanem saját kis élővilágával szép élmények forrása, a valódi nyugalom és kikapcsolódás helyszíne, mely méltó háttere, élettere hétköznapjainknak, ünnepnapjainknak. Kiemelkedő feladatunknak tartjuk a mai elvárosiasodott világban a felnőtteknek és különösen gyerekeknek vissza találni a természet szeretetéhez, ezt támogatják kertjeink, ezen kívül szívesen tartunk előadásokat, foglalkozásokat óvodákban, iskolákban is.

Kerttervezés

Minden árajánlat és kivitelezés alapja egy jól átgondolt terv, mely nélkül minőségi munka nem valósítható meg. A tényleges tervezési munka egy- vagy több- helyszíni szemlét és részletekbe menő beszélgetést követően, a tervezési árajánlat elfogadása után kezdődik. Fontosnak tartjuk a megrendelőink igényére szabott, korszerű megoldásokat tartalmazó, egyedi kertek tervezését és kivitelezését, épp ezért a tervezési folyamat nem hagyható ki és nem rövidíthető le.

Tervezőcsapatunkat számos területről származó szakember alkotja, többek között tájépítész- és növényalkalmazási mérnök, faápoló- és növényvédelmi szakmérnök, természetvédelmi mérnök, de szükség szerint építészmérnököt, és egyéb más tudományterületről származó szakembert is bevonunk munkáinkba. Úgy gondoljuk, igazán alapos, minden részletre kiterjedő terveket csak jól felkészült, lelkes, munkáját szerető csapat tud végezni, ahol a különböző tudományterületek egyéni látásmódja együttesen alakítja a koncepciót.

Különösen nagy hangsúlyt fektetünk a növényalkalmazásra, legyen a kert egyszerű, modern, letisztult vagy vadregényes, természetes hangulatú. Igyekszünk kerülni a „rutin” megoldásokat, melyben segítségünkre van stabil, kreatív kivitelező csapatunk is. A tervezés, kivitelezés és fenntartás egymást kiegészítő és szorosan összefüggő tevékenységek, így tervező csapatunk gyakran a terepmunkában is részt vesz, de a fenntartásokat is rendszeresen figyelemmel kísérjük, hiszen a szépen fejlődő zöldfelület is a tervezett koncepció ismeretében kezelendő. Különösen komolyan vesszük ezt közterületi munkáink során, hiszen ágyásaink a beültetés után kezdik meg életüket- sokszor igen nehéz körülmények közt-, így az első időkben mindenképp figyelemmel kísérjük fejlődésüket, ha szükséges azonnal beavatkozunk a későbbi stabil állomány kialakítása érdekében. Alapvető elvárás számunkra, hogy a tervezett és a kivitelezett zöldfelületeink néhány év múlva minimális fenntartással működjenek, melyhez valódi életközösségeket kell létrehoznunk.

Rólunk

A Kerekerdő Kertépítő Kft-t 2011-ben alapítottuk férjemmel együtt, még egyetemi éveink alatt. Mindketten a Budapesti Corvinus Egyetem Kertészmérnöki alapképzésén végeztünk, majd Díszkertészeti- és növényalkalmazási mérnökként folytattuk tanulmányainkat mesterképzésen. Az első megrendeléseinket még tanulmányaink alatt kiviteleztük, az azóta eltelt évek alatt számos kertet, közterületet terveztünk, építettünk és tartunk fenn.

Tanulmányaink befejezését követően is igyekszünk napra készek maradni, folyamatosan tovább képezni magunkat így Faápoló és favizsgáló szakmérnök képzést , Évelőakadémiát, Green City képzést végeztünk, valamint rendszeresen részt veszünk szakmai konferenciákon is. Munkánkhoz kapcsolódó egyesületek és érdekvédelmi szervezetek tagjai vagyunk, mint a MAKEOSZ (Magyar Kertépítők Országos Szövetsége), MFE (Magyar Faápolók Egyesülete), MÖE (Magyar Öntözési Egyesület). A MAKEOSZ tagság számunkra igen fontos, komoly követelményeket támaszt felénk, ugyanakkor minőségi garancia a megrendelőinknek.

2018-ban Szentendrén megnyitottuk tervező irodánkat és öntözéstechnikai szaküzletünket, melyhez terveink szerint 2019 nyarára elkészül bemutatókertünk. Itt első sorban a szemléletünket meghatározó ökológiai évelőágyásokkal szeretnénk megismertetni a látogatókat, de készül rovarhotel, mezítlábas ösvény is. Feladatunknak tartjuk a városba szorult gyerekeket visszavezetni a természet szeretetéhez, így bemutató kertünkön kívül is gyakran készítünk bölcsődéknek, óvodáknak, iskoláknak ilyen témájú kerteket, de szívesen tartunk foglalkozásokat, előadásokat is az érdeklődőknek.

Fontosnak tartjuk ügyfeleinkkel a személyes kapcsolatot, a megrendeléstől kezdődően a tervezésen át egészen a kivitelezés és átadás folyamán is. Úgy gondoljuk, komoly felelősség egy kert megtervezése és kivitelezése, hiszen a megrendelő elképzeléseit, álmait bízza ránk. Egy olyan élettér kialakítását, mely később a nyugalom és kikapcsolódás helye lesz számára. Hiszünk benne, hogy kertünk szépsége nem csak a nagy díszes virágokban és gyümölcsökben nyilvánul meg, hanem az ehhez vezető útban, gondoskodásunkban, szeretetünkben, energiánkban, amit növényeink ápolásába fektetünk.
Célunk, hogy a kert ne csupán egy „dísztárgy”, vagy öncélú műalkotás legyen, hanem saját kis élővilágával szép élmények forrása, a valódi kikapcsolódás és nyugalom helyszíne, mely méltó háttere, élettere hétköznapjainknak és ünnepnapjainknak.

Fülöp-Pocsai Berta
okleveles díszkertészeti és növényalkalmazási mérnök