Hely képe

Arconic-Köfém Kft.

Cím:
Verseci u. 1-15. Székesfehérvár, 8000
Telefon:
+36 22 531 200
Email:
erika.sas@arconic.com
Web:
https://goo.gl/nhrMtF

Az Arconic olyan áttörést jelentő termékeket hoz létre, amelyek átalakítják az iparágakat. Ügyfeleinkkel szoros együttműködésben oldunk meg komplex mérnöki problémákat, hogy átalakítsuk a repülés, az autóvezetés, az építőipar és a motorok meghajtásának módjait. Munkatársaink leleményességének és élvonalbeli, fejlett gyártási technológiánknak köszönhetően ezeket a termékeket olyan minőségben és hatékonysággal szállítjuk le, amely garantálja ügyfeleink sikerét és a részvényesi értéket. További információ: www.arconic.com. Kövessen bennünket az alábbi platformokon @arconic: TwitterInstagramFacebookLinkedIn és YouTube.

Az Arconic Európában mintegy 13.000 munkavállalóval 11 ország majd 50 telephelyén működik az alábbi kulcsfontosságú piacokra gyártott termékkel: repülőgépgyártás, kereskedelmi szállítmányozás, autóipar, építészet és építőipar és egyéb ipari piacok.

Az Arconic Magyarországon

Az Arconic (2016 végéig Alcoa néven volt ismert) mintegy 25 évvel ezelőtt jött Magyarországra. Jelenleg 3 vállalata működik az országban, és vezető beszállítója a kereskedelmi szállítmányozásnak, a légiközlekedésnek, az ipari gázturbina és az általános ipari piacoknak

Jelenleg 4 üzletág tartozik az Arconic-Köfém Kft.-hez Székesfehérváron: Verseci u. 1-15. Székesfehérvár, 8000

1.     a Globális Hengerelt Termékek (Global Rolled Products, GRP) – mely magában foglalja az Öntödét és a Hengerművet és leginkább autóipari piacokra szállít termékeket,

2.     az Arconic Keréktermék és Szállítmányozási Termékek(Arconic Wheel and Transportation Products, AWTP), mely kovácsolt felniket gyárt kamionokra és buszokra,

3.     az Erőmű és a Meghajtó Rendszerek(Arconic Power & Propulsion, APP) üzletág az ipari gázturbina piacra gyárt szuperötvözetekből készült öntvényeket,

és Nemesvámoson, Veszprém megyében: Dózsa György utca 2/A. Nemesvámos, 8248

4.     az Arconic Rögzítő Rendszerek (Arconic Fastening Systems, AFS), mely rögzítőket és egyéb ipari alkalmazásokat gyárt a repülőgépipar és a kereskedelmi szállítmányozás piacaira.

Az Arconic Székesfehérváron hozta létre Globális Szolgáltató Központját, mely az európai és bizonyos észak-amerikai pénzügyi és adminisztratív területek kiszolgálását végzi, míg a Központi Szolgáltatások szervezet biztosítja a helyi működés feltételeit.

Az Arconic fontos szerepet tölt be Magyarországon, egyike a legnagyobb 50 vállalatnak és a 10 legnagyobb gyártással foglalkozó befektető között van az országban. Termelésének több mint 95%-t exportálja, így a 30 legnagyobb exportőrök közé tartozik. Munkavállalóinak létszáma megközelíti a 2.300 főt.

Az Arconic több mint 10.7 millió USD összeggel támogatja a közösségi kezdeményezéseket 1993 óta a környezetvédelem, az oktatás és egyéb közösségi programok területén az Arconic Alapítvány segítségével.