Hely képe

BUCHEN-ICS HUNGARY Kft.

Cím:
Lakatos köz 4. Százhalombatta, 2440
Telefon:
+36 23 550 121
Email:
buchen@t-online.hu

A Buchen-ICS cégcsoport a nitrogénes közegbe történő beszállásos munka-végzés nemzetközi szakértője. Munkavégzésünk elsődleges helyszínei a kőolajfinomítók és vegyipari gyárak reaktorai és egyéb készülékei.

A Buchen Group ismertetése

A Buchen Group a német Remondis cégcsoport tagja. A Buchen-ICS Group egy alapvetően ipari katalizátoros szervízszolgáltatást végző vállalatcsoport, többek között német, francia, holland, belga, angol, svéd, román, magyar szlovák és horvát jelenléttel.
Katalizátoros szervízszolgáltatás keretében a cég, jellemzően olajfinomítók, és vegyi-gyárak megbízásából végez szolgáltatást. Ez rendszerint molekulaszitákba, adszorberekbe, egy- vagy többágyas reaktorokban, valamint csőreaktorokba történő katalizátor leürítést és betöltést jelent. Ezen kívül a fő tevékenységünk részeként a készülékekben szerkezeti lakatos munkákat is vállal a cég, ezen alapvetően elosztótányérok, kollektorok, porfogó kosarak, tartók, tartóhálók, belső szerkezeti elemek, központi elosztócsövek, hőelemek ki- és beszerelését kell érteni. Ezeken kívül a mi feladatunk a leürített töltet hordókba, bigbagekbe vagy konténerekbe csomagolása, aminek további sorsáról a megrendelő gondoskodik.

Munkánk során fontos tényező, hogy a leürítendő katalizátorok nagy része piroforos – ami azt jelenti, hogy a levegő oxigénjének hatására felmelegedhet, illetve begyulladhat. Ezért ez zárt rendszerben, inert (N2) atmoszférában történő munkavégzést követel meg. A munkavégzés sokszor 30-35 méter mélyre történő merüléssel valósul meg. Ezért a projekteken dolgozó kollégáinkesetében az asztma, tériszony, klausztrofóbia megléte kizáró ok.

Ahhoz, hogy zárt térben, nitrogénes közegben tudjunk dolgozni, egy LSS-nek nevezett rendszert használunk.

Az LSS a reaktor belső légterétől független levegőellátást és kommunikációt biztosító életfenntartó rendszer (angol neve Life Support System, aminek a rövidítése LSS). Az LSS rendszer magában foglalja a többszörösen biztosított, enyhe túlnyomásos légzésvédelem mellett a speciális, gépkocsiba szerelt légtér-analizátorokat és az audiovizuális figyelő- és adatrögzítő rendszereket is.

Az LSS rendszer mellett rendelkezik a cég kettő mobil vákuumszivattyú egységgel, amivel, akár 40-45 méter magas reaktorokat, készülékeket is képesek a felső búvó nyíláson keresztül kiszivattyúzással leüríteni. A vállalkozás rendelkezik továbbá a munkavégzéshez szitagépekkel, töltő- és szállító konténerekkel, villástargoncával, valamint a szállításukhoz szükséges tehergépjárművekkel.
Az alkalmazottak kiképzése hosszú folyamat eredménye. A képzés elméleti és gyakorlati részekből áll, évenkénti ismétlő oktatásokkal.

Csapatmunka

Az eredményes munka elvégzésének kulcsa a jó csapatmunka. Sokszor dolgozunk egyes nagyobb projekten közösen a külföldi kollégákkal, ezért is nagyon fontos, hogy a Buchen-ICS vállalatcsoport tagjai egységes felszereléssel rendelkezzenek. A munkacsoportok létszáma a munka jellegétől függően, általában öt és tíz fő közé tehető, de jellemzően 6 fő. A munkacsapatok minden tagja rendelkezik különleges szakképzettséggel ahhoz, hogy a reaktorokban egyaránt tudjanak katalizátoros és karbantartói munkát végezni, akár nitrogén atmoszférás környezetben, akár normál atmoszférában.

A magyar leányvállalat megszületése és működése

1999. október 19-én alapos előkészítést követően létrejött a Buchen-ICS Hungary Kft.
A Buchen-ICS Hungary Kft megalakítása óta folyamatosan a Mol partnere. 2017-ben egy nemzetközi tenderen újabb hároméves időszakra kötöttünk keretszerződést a MOL Grouppal.