Hely képe

Martontej

Cím:
Lászlópuszta 0201/1. hrsz. Ráckeresztúr, 2465
Telefon:
+36 20 952 0264
Email:
bodo.agoston@martontej.hu
Web:
http://martontej.hu/

A Martontej tápanyagban gazdag, ellenőrzött minőségű termékeihez a Prograg – Agrárcentrum Kft. nagy hagyományokkal rendelkező telepéről, Lászlópusztáról származó friss tejet használjuk fel.

  • egyedülálló termékek
  • régi ízvilág
  • magas minőség

Cégünkről

A PROGRAG – AGRÁRCENTRUM Kft. szarvasmarhatelepe, a korábbi tulajdonostól, 2004. évben pályázati úton nyert lehetőség alapján került megvásárlásra.

A telep hosszú ideje működött már a Martonseed Rt. irányítása alatt, kialakulása a Martonseed Rt. jogelődei tevékenységének eredményeként valósult meg, a távolabbi múltba nyúló uradalmi alapokon nyugvó folyamatos fejlődés, és növekedés alapján.

A telepen eredetileg „Magyar Tarka” tenyészállomány alapozta meg a termelést, és a hírnevet.

A telep jelképének számít, és a telep előtt szobor őrzi emlékét annak a híres AGUSZTA nevű tehénnek, melynek tejtermelésben nyújtott életteljesítménye messze megelőzte a korának eredményeit. A híresen jó termelési eredményeket megőrizve, az igények, és a tenyésztési elvek változása miatt a „Holstein-fríz” fajta tenyésztésbe vétele változtatta meg az állomány összetételét.

Ez a változás először az állomány átkeresztezési technikáján keresztül valósult meg, majd később az Amerikai Egyesült Államokból importált nagy tenyészértékű egyedek nagyarányú tenyésztésbe állítása gyorsította fel a fajtaváltás, és a termelési eredmények ugrásszerű növekedésének folyamatát.

A telep tenyészanyaga a későbbiekben nyugat-európai beszerzésből származó tenyészállatok vásárlásával egészült ki. Hosszú évek óta a telep állományának egészségügyi státusza „ötös mentes”. Ez alapján az állomány, az IBR, BVD, TBC, LEUKÓZIS, BRUCELLÓZIS betegségektől mentes.

A telep méretét tekintve 800 – 900 tehén és szaporulata elhelyezésére ad lehetőséget, és elhelyezkedése kedvező a tekintetben, hogy a főváros mintegy 40 kilométeres közelsége mellett, a másik irányokban Dunaújváros, és Székesfehérvár is ezen a távolságon belül van.

Megközelítése szempontjából előnyös, hogy mind az M6, mind az M7 autópályák is a közelében haladnak, azok között középtájon helyezkedik el, mely közelségek megkönnyítik a logisztikai feladatok ellátását.

A telepen az állatok elhelyezésére részben az uradalmi időkből származó épületekben, részben később épült szerfás épületekben van lehetőség. A tartástechnológia mindkét esetben kötetlen, növekvő almos, – egy kivétellel – külső etetőpályás takarmánykiosztásra alapozott.

A termelés folyamatosságát megfelelő méretű abrak, tömegtakarmány, és alom, valamint szervestrágya-tárolók biztosítják.

Környezetvédelmi beruházás megvalósulásával a jelenlegi szigorú feltételek teljesítésének megvan a lehetősége.

A telepen 2013-ban újabb nagyszabású beruházást tervez a vezetés, amely keretében a legkorszerűbb technológiájú fejőház mellett új istállók, a víz és elektromos hálózat teljes rekonstrukciója valósul meg. Tervezünk szennyvíztisztító technológia telepítést és a tejtermék feldolgozást a telep területére vonva megépítjük a Martontej feldolgozó üzemet.

Termékek

Cégünk éveken át kizárólag nyerstej-előállítással és -értékesítéssel foglalkozott, azonban az elmúlt években a nyerstej-feldolgozás irányába fordultunk, mivel tapasztaltuk, hogy a jó minőségű tejből készült alaptermékek kereslete megnőtt.

A magyar piacot ellepték az olcsó, tejet nemigen látott termékek, amelyek egyedül az árban tudtak versenyezni, azonban ez pont elég volt ahhoz, hogy a magyar vállalkozások megroppanjanak.

Célként tűztük ki, hogy kiváló beltartalmú tejünk feldolgozása révén egy megbízható minőségű, mesterséges adalékanyagot nem tartalmazó termékcsaládot hozunk létre, amely a Martontej nevet kapta.

A telepünkön előállított tej magas beltartalmi értékei révén minden tekintetben egyedülálló termékeket tudunk gyártani, amelyek ízvilága a régi, jól megszokott minőséget képviselik a tartósítószerrel agyonkezelt, műanyagból készült olcsó termékekkel ellentétben.

Tekintse meg kínálatunkat!