Hely képe

VAMAV Vasúti Berendezések Kft.

Cím:
Gyártelep utca 1. Gyöngyös, 3200
Telefon:
+36 37 312 270; +36 37 311 077
Email:
info@vamav.hu
Web:
http://www.vamav.hu/

A VAMAV Kft . a kötött pályás felépítményi szerkezetek hazai piacvezető gyártója.

Nyitott pozícióink

A VAMAV Kft. vasúti kitérők, átszelések, vágánykapcsolatok és más felépítményi szerkezetek széles palettáját tervezi és gyártja. Innovatív megoldásokat kínál a váltók működtetését megvalósító állítóművek, zárszerkezetek, végállás érzékelők terén, valamint a különféle diagnosztikai és monitoring feladatok megoldására.

A VAMAV Kft. stratégiai partnere a hazai vasúttársaságoknak és vasútépítő cégeknek az üzemeltetés és fenntartás területén is. Tanácsadás, tervezés, gyártás, logisztika, szerviz és képzés – testreszabott szolgáltatások a teljes élettartamon keresztül.

Váltógyártól a rendszer-szolgáltatóig

A hazai kitérőgyártás és ezzel együtt a VAMAV Kft. gyökerei a Magyar Állami Gépgyár működésének korába nyúlnak vissza. A vállalat budapesti és diósgyőri üzeme egyaránt gyártott vasúti kitérőket, de ahogyan arról egy 1884-es üzleti jelentés megemlékezik: “1884-ben a váltók gyártásra Diósgyőrbe tétetett”.

A vasútépítés fénykorától egészen a második világháború végéig folyt a gyártás Diósgyőrben. 1951-ben a kitérőgyártást Gyöngyösre telepítették, ezáltal egy rendkívül korszerűnek számító gyártó üzemet hoztak létre egy olyan régióban, ahol azt megelőzően szinte egyáltalán nem volt ipari termelés. A termékösszetétel nem, csak a név változott: 1951 – Váltó- és Kitérőgyár Üzemi Vállalat; 1954 – MÁV Kitérőgyártó Üzemi Vállalat; 1968 – MÁV Kitérőgyártó Üzem.

A cég 1991-ben VAMAV Vasúti Berendezések Korlátolt Felelősségű Társaság néven vegyes vállalattá alakult a Magyar Államvasutak és az osztrák VAE GmbH 50-50%-os részvételével. A VAMAV márkanév a piacon világszínvonalú termékeket és az érdekelt felekkel való szoros együttműködést jelenti, mely biztosítja, hogy a cég a jövőben is a kötöttpályás közlekedési vállalatok és a vasútépítő cégek megbízható partnere legyen.

Teljes körű megoldást nyújtani egy adott feladat megoldására. Ez egyre határozottabb vevői követelmény az élet minden területén. Ezért létfontosságú az új termékeket rendszer-szemléletben fejleszteni és azokhoz új és értéket teremtő szolgáltatásokat nyújtani. Ennek kulcsfontosságú feltétele a stratégiai partnerség kialakítása, melyek révén az értéklánc szereplői optimalizálhatják erőforrásaikat. A VAMAV Kft. erre építi stratégiáját.