Hely képe

U és U Édesipari Termékgyártó Kft.

Cím:
Ipari park 1. Rétság, 2651
Telefon:
+36 27 547 645
Email:
kereskedelem@uesu.hu
Web:
http://uesu.hu/

A vállalatot 1981-ben Urbán Tibor alapította, aki több mint huszonöt éve foglalkozik édesipari termékek gyártásával.

A cég fő profilja a mézes puszedli, kókusz csók, töltött ostya valamint a sajtos tallér gyártása. A kezdetekkor néhány főt foglalkoztató milliós árbevételű vállalkozás mára jelentős édesipari résztvevőnek számít.

A kezdetekkor néhány főt foglalkoztató milliós árbevételű vállalkozás mára Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú édesipari vállalkozásának számít. Jelenleg több mint 86 főállású alkalmazottnak és több részmunkaidős embernek adunk munkát. Nettó árbevételünk az elmúlt évben megközelítette a 7,5 milliárd forintot. Ezt a növekedést állandóan fejlesztett technológiával, modern gépekkel értük el.

Működésünk sikerét bizonyítja, hogy folyamatos technológiai fejlesztéseinkhez pályázati támogatást nyertünk többek között a Gazdasági Minisztérium, Gazdasági Versenyképesség Operatív Program keretében. E támogatás segítségével a 2001-ben automatizált sajtos tallér gyártás után, 2008. év őszétől a mézes puszedli gyártást is teljes egészében automatizáltuk. Beléptünk a töltött ostya piacra, 2010-től pedig a kekszgyártásba is belekezdtünk. 2013 őszére a jelenlegi gyárunk kapacitását teljes egészében kihasználtuk. Továbbfejlődésre a 2014 őszén átadásra került Rétsági édesipari gyárunkban van lehetőségünk. Ez a gyárunk 3,5 milliárd forintos beruházással valósult meg, melyhez 1 milliárd Ft összegben kaptunk vissza nem térítendő támogatást az operatív Gazdaságélénkítő program keretében.

További pályázati támogatások által fejleszteni tudtuk technikai és egyéb eszközeinket, kutatás-fejlesztést tudtunk indítani, valamint a hulladék-hő hasznosításával környezetbarátabb céggé tettük vállalatunkat.Fejlesztéseinket a piac is elismeri, hiszen több piackutató cég adatai alapján termékeink piaci részesedése 65% a sajtos tallér, 68% a mézes puszedlit illetően, valamint 35%-os a töltött ostyák és 57%-os pedig a mártott ostyák esetében. Az édes kekszek piaci részesedése pedig lendületesen növekszik

Fejlődésünknek újabb lendületet ad, az utóbbi években elénk táruló export lehetőség. Jövőbeni növekedésünket újabb és újabb termékek gyártásával képzeljük el folyamatos innováció mellett. Továbbra is szeretnék kihasználni az Európai Uniós pályázatok nyújtotta lehetőséget, hogy vevőink igényeit minél szélesebb körben és minél teljesebb mértékben ki tudjuk elégíteni.