Hely képe

Taiho Corporation of Europe Kft.

Cím:
Japán fasor 7. Újhartyán, 2367
Telefon:
+36 29 572 800
Email:
info@taiho.hu
Web:
http://www.taiho.hu/

A társaság történetének és tevékenységének ismertetése

A Taiho Corporation of Europe Kft.-t 2000. áprilisában alapították a Taiho Kogyo Co., Ltd. magyarországi leányvállalataként. A Taiho Corporation of Europe Kft. 100%-os tulajdonosa a Japánban található anyacég (Taiho Kogyo Co., Ltd.), amely 1944 óta állít elő fémipari termékeket.

Az anyacég főbb vásárlói:

Daimler Chrysler, Delphi Automotive Systems, Denso Corporation, General Motors Ltd., Toyota Motors Corporation, Visteon Automotive Systems, Honda Motors Co., Ltd., Mitsubishi Motors Corporation, Audi Group, Valeo Climate Control Corporation.

Japánban több Taiho gyáregysége is van az anyacégnek. A fő üzem Midorigaoka-ban működik. Taiho leányvállalatok találhatók még Indonéziában, Dél-Koreában, Kínában, Thaiföldön, az Amerikai Egyesült Államokban és Európában Magyarországon (Taiho Corporation of Europe Kft.). Ezen kívül található egy értékesítési és kapcsolattartó központ Düsseldorfban.

Az anyacég 1997 óta rendelkezik a ISO/TS 16949 minőségbiztosítási szabvánnyal. Azóta már több leányvállalat is kiépítette és megszerezte a vevők által előírt minőségbiztosítási szabványt. Ezen kívül több leányvállalat szintén kiépítette és megszerezte a vevők által előírt környezetvédelmi szabványt (ISO 14001).

A termelés 2001 januárjában indult meg a Taiho Corporation of Europe Kft.-nél. Jelenleg 230 dolgozót foglalkoztat a cég.

Jelenleg cégünk 6 típusú terméket gyárt

Légkondicionáló kompresszorba csapágygolyót, főtengelycsapágyat, olajnyomás-szabályozó szelepet, speciális perselyeket és dízeladagolóba vezérlő alkatrészt. A csapágygolyó gyártásánál a kapacitás évi 30 millió darab, a főtengelycsapágy gyártósor kapacitása évi 6 millió darab, az olajnyomás-szabályozó szelep gyártósorok várható kapacitása évi 2 millió darab, a speciális persely gyártósor várható kapacitása évi 1 millió darab és a dízeladagoló alkatrészt előállító sor várható kapacitása évi 700 000 darab.